Inschrijven bij K&G. Hoe werkt dat eigenlijk?

Op maandag 3 september trappen wij ons nieuw seizoen af en starten we terug met onze lessen. “Maar hoe moet ik me inschrijven?” Aan ons inschrijvingsproces zal er niet veel veranderen, maar toch lichten we graag de 7 meest gestelde vragen nog eens toe.

1. Waar kan ik een overzicht vinden van alle lessen?

Op onze vernieuwde website (hoera, hoera, hoera!) kan je onze lessen terug vinden bij “aanbod”. Om het voor jou gemakkelijk te maken kan je op deze pagina het aanbod filteren op zowel “leeftijd” als op “discipline”. Indien je meer informatie over een specifiek les wenst, kan je heel eenvoudig doorklikken op die les. Hier vind je dan de lesuren en -dagen terug, alsook het lidgeld.

Alle leden van vorig seizoen zullen ook de befaamde KG folder in hun brievenbus toegestuurd krijgen. In deze folder kan je ook het volledige overzicht terugvinden van de lessen, lesuren en het lidgeld.

2. Heb ik recht op een gratis proefles?

Ja! Iedereen heeft het recht om de eerste les gratis mee te volgen om pas daarna te beslissen of je al dan niet wil inschrijven. Bij aanvang van de proefles wordt er ook gevraagd om jouw naam en telefoonnummer door te geven aan de mensen van de inschrijvingstafel. Zo kom je op een lijst te staan en krijg je voorrang op anderen bij de inschrijving.

3. Hoe kan ik me inschrijven voor een les?

Op zaterdag 25 augustus en zaterdag 1 september kan je tussen 9u en 12u terecht in de bar van Kracht & Geduld voor de eerste inschrijvingen. Zeker voor onze kleutergroepen (gymnastiek en dans) en de meisjesgroepen gymnastiek (1e tot 6e leerjaar) raden we aan om tijdig in te schrijven, daar de plaatsen zeer gewild zijn.

Na de voorinschrijvingen zal er vanaf maandag 3 september tot 29 september elke lesdag, maandag tem zondag, de mogelijkheid zijn om je in te schrijven aan de inschrijvingstafel.

Meer specifiek zullen er inschrijvingsmomenten zijn op:

  • Maandag, Dinsdag, Donderdag en Vrijdag: 18u tot 22u
  • Woensdag: 14u tot 22u
  • Zaterdag:  9u tot 14u

Vanaf oktober kan je steeds in de bar van Kracht & Geduld terecht voor inschrijvingen.

Voor de Ropeskipping en Tumbling is er ook een mogelijkheid om online in te schrijven. Meer informatie hierover zal door de trainer/trainster meegegeven worden tijdens de eerste lessen in september.

4. Kan ik me ook inschrijven voor een wedstrijdgroep?

In Kracht & Geduld hebben we wedstrijdgroepen voor dans, ropeskipping en turnen. Alvorens je jouw hiervoor kan inschrijven, moet je eerst geselecteerd worden door de desbetreffende trainer/trainster van die groep. Aan de inschrijvingstafel zal een lijst liggen met de namen van alle geselecteerden.

Hierbij nog eens een lijst van alle groepen waarvoor een voorafgaande selectie vereist is:

  • Ropeskipping Selectie: Selectie is op vraag en gebeurd tijdens de lessen
  • Funk Selecties: Selectie is via scouting en gebeurd tijdens de lessen
  • Pre-selectie Meisjes Gymnastiek (TTM): Selectie is via scouting op kleuterleeftijd
  • Selectie Meisjes Gymnastiek (TTM): Overkomen uit pre-selectie of andere club
  • Pre-selectie Jongens Gymnastiek (TTH) in samenwerking met het GymTeam Waasland: Selectie is via scouting op kleuterleeftijd
  • Selectie Jongens Gymnastiek (TTH) in samenwerking met het GymTeam Waasland: Overkomen uit pre-selectie of andere club
  • Prorecrea (Jongens en Meisjes): Selectiedag op 28 augustus van 18u tot 20u

5. Hoe verloopt de betaling bij de inschrijving?

Bij de inschrijving wordt er meteen betaald. Dit kan zowel via bancontact als via een cash betaling.

6. Is mijn inschrijving aftrekbaar bij de ziekenkas?

Omdat sporten gezond is kan je bij de meeste organisaties een gedeeltelijke terugbetaling aanvragen van het inschrijvingsgeld. Bij de inschrijving in Kracht & Geduld zal er jou gevraagd worden naar jouw ziekenkas en zal het correcte invulformulier voor jouw organisatie meegegeven worden. Let wel dat dit slechts éénmaal per jaar kan en slechts voor één sportvereniging. Heb je in 2018 al een aanvraag tot gedeeltelijke terugbetaling ingediend? Geen probleem! Je kan jouw papier nog behouden tot het begin van 2019 en het dan pas indienen.

7. Kan ik vermindering krijgen op het inschrijvingsgeld?

Mensen met een vrijetijdsattest van het OCMW of een stedelijke kansenpas kunnen bij ons terecht. Vermeld dit zeker bij jouw inschrijving, samen met een geldig bewijs hiervan.

Heb je nog andere vragen? Dan verwijzen we je graag door naar onze FAQ. Vind je het antwoord daar ook niet terug, neem dan gerust contact op met ons via het contactformulier. Wij helpen je graag verder.