Sport- en speelterrein in de maak!

Onze club heeft een eigen accomodatie: een groot pluspunt, maar het vraagt tegelijk ook heel wat aandacht. Doorheen de jaren hebben we steeds ingezet op duurzaamheid, bij elke wijziging die we toepaste aan onze infrastructuur. Dit willen we voortzetten door het herrinrichting van de Franse koer.

De Franse wat?

De “Franse Koer”, de afgezonderde openluchtruimte aan westkant van onze gebouwen, heeft een rijke geschiedenis. Voorheen was de KG site een schoolterrein, en op de ‘franse koer’ mochten de kinderen vrij spelen, maar was het verplicht (!) om Frans tegen elkaar te praten om zo hun taalvaardigheden bij te schaven. Deze naam is steeds blijven plakken door de jaren heen. Heb je zelf een betere suggestie voor de toekomstige naam van het vernieuwde terrein? Laat het ons weten!

franse-koer-locatie

Wat zijn onze plannen?

Sport- en speelterrein

We plannen de aanleg van een ecologische sportvloer voor allerhande vormen van sport. Op deze manier kunnen alle groepen (zowel kleutergymnasten, jeugd-danser en volwassen ropeskippers) gebruik maken van dit outdoor sportterrein. Ook de ecologische impact en het veiligheidsaspect worden niet over het hoofd gezien. De vloer is waterdoorlatend en fungeert als valdemping, om letsels te voorkomen.

 

Groengedeelte

Het groengedeelte krijgt ook een heuse opfrisbeurt. De huidige groenelementen zullen worden aangevuld met enkele sport- en speeltoestellen, voor jong én oud. We voorzien ook een WADI (Water Afvoer Door Infiltratie). Deze wateropvangplaats zal het regenwater van de daken opvangen en op een natuurlijke manier infiltreren in de bodem.

 

Hoe kan jij ons helpen?

Financiële middelen

We proberen een goede balans te vinden tussen eigen middelen en externe financiering om zo de renovatie zorgvuldig en vlot te kunnen realiseren. Het ‘Proximity’ project, dat lokale duurzame projecten steunt, gaf ons al een financiële start. Op hun webpagina kan je tot 2 juni een vrije bijdrage storten!

Bijkomend hopen we op steun van de leden en sympathisanten van onze club. Dit door deel te nemen aan onze initiatieven zoals o.a. VillaKG.
Elke bijdrage is welkom! Vraag onze medewerkers om meer informatie of stuur ons een maitje!

 

Expertise en ondersteuning

Het initiatief vereist uiteraard ook heel wat inhoudelijke kennis en ondersteuning. Dit voornamelijk bij het selecteren van de juiste materialen voor de ondergrond, alsook het plaatsen van de speel- en sporttoestellen. Steek je graag jouw handen uit de mouwen? Of ben je ontzettend vlot met een vouwmeter en schetspotlood? Laat het ons dan weten via het contactformulier!