Image Alt

Informatie

Downloadbare bestanden

Vakanties – Vakantieregeling 2023-2024

Clubwerking – Verzekeringspapieren

Clubwerking – Intern reglement

Clubwerking – Privacy verklaring

Veelgestelde vragen

Algemeen

Waar is Kracht & Geduld?

Het adres van Kracht & Geduld is Klein-Hulststraat 124, 9100 Sint-Niklaas.

Waar kan ik het aanbod terugvinden?

Op onze Aanbod pagina kan je al onze groepen terugvinden. Je kan op deze pagina het aanbod filteren op “leeftijd”.  Indien je meer informatie over een specifiek les wenst, kan je heel eenvoudig doorklikken op die les. Hier vind je dan de lesuren en -dagen terug, alsook het lidgeld. Alle leden van het voorgaande seizoen ontvangen in augustus de KG folder in hun brievenbus. In deze folder kan je ook het volledige overzicht terugvinden van de lessen, lesuren en het lidgeld.

Wie moet ik contacteren met vragen over een specifieke groep?

Op de website is er per discipline een contactformulier dat rechtstreeks verzonden wordt naar de coördinator. In de aanbod folder staan per discipline de naam en de contactgegevens van diezelfde coördinator vermeld. Hij of zij geeft graag antwoord op al uw vragen.

Via welke weg kan ik communicatie van de club ontvangen?

Onze communicatie verloopt voornamelijk via deze website, brieven die uitgedeeld worden in de les en via mail (in dringende gevallen). Alle bijkomende informatie kan je terugvinden op onze Facebookpagina, Instagrampagina en in onze online nieuwsbrief.

Wie moet ik contacteren met vragen over een probleem in de club?

Vragen omtrent een groep of discipline? Deze stel je best via het contactformulier op de betreffende aanbod pagina. Zij zullen je graag verderhelpen.

Zit je met iets verveeld of heb je een gevoelig probleem? Dan kan je steeds terecht bij onze vertrouwenspersoon (api@krachtengeduld.be).

Heb je een probleem met onze werking? Dan is er een ombudspersoon die (onafhankelijk van de club) met jou en ons een oplossing zoekt. Te bereiken via ombudspersoon@krachtengeduld.be.

Inschrijvingen

Wanneer starten de inschrijvingen?

Inschrijven kan gedurende het hele seizoen.

Er zijn uiteraard ook aparte inschrijfmomenten doorheen het jaar:

  • Huidige leden kunnen zich herinschrijven op eind juli. Zij worden steeds via mail op de hoogte gebracht.
  • In augustus kunnen zowel huidige als nieuwe leden terecht in de bar van Kracht & Geduld voor de eerste voor-inschrijfsessies. Deze data wordt op alle kanalen gedeeld zodra ze vastliggen.
  • In de eerste weken van september zijn er net voor en na de lessen ook vrijwilligers aanwezig om je te helpen met inschrijven.

Alle concrete informatie kan u steeds terugvinden op deze infopagina.

Kan ik eerst eens proberen voor ik moet inschrijven?

Tuurlijk, elk lid heeft recht op 1 proefles per groep, tenzij deze groep volzet is. Je kan in meerdere groepen en disciplines een proefles volgen zonder dat je je moet inschrijven. Let wel op: een proefles is daarom nog geen recht op een plek. Je bent pas zeker van een plaatsje na jouw inschrijving.

Hoe verloopt de inschrijving?

Om je te kunnen inschrijven vragen we je eerst als lid te registreren. Nadien vul je aan de inschrijftafel een formulier in waarbij je jouw groepen doorgeeft en wordt er meteen betaald. Dit kan zowel via bancontact als via een cash betaling. Hoe een inschrijving exact verloopt kan je hier nalezen. Mochten er toch nog vragen zijn mag je deze uiteraard stellen via ons contactformulier.

Kan ik betalen met bancontact?

Ja! Tijdens de inschrijvingen is er de mogelijkheid om met bancontact te betalen. We aanvaarden natuurlijk ook cash.

Kan ik alvast een plaatsje reserveren in een groep?

Plaatsen reserveren is niet mogelijk. Maar je kan wel al zeker zijn van een plek in de gewenste groep door je al in te schrijven op de voorinschrijf-momenten op in augustus. Hou onze mediakanalen in de gaten, daar delen we alle informatie gezet zodra ze beschikbaar is.

Kan ik een vermindering krijgen op het inschrijvingsgeld?

Mensen met een vrijetijdsattest van het OCMW of een stedelijke kansenpas kunnen bij ons terecht. Vermeld dit zeker bij jouw inschrijving, samen met een geldig bewijs hiervan.

Kan mijn kind ingeschreven worden voor een wedstrijdgroep?

In Kracht & Geduld hebben we wedstrijdgroepen voor dans, ropeskipping en turnen. Alvorens je jouw hiervoor kan inschrijven, moet je eerst geselecteerd worden door de desbetreffende trainer/trainster van die groep. Aan de inschrijvingstafel zal een lijst liggen met de namen van alle geselecteerden.

Is het mogelijk om me uit te schrijven?

Uitschrijven doorheen het seizoen is altijd mogelijk, maar dit is zonder enige compensatie of terugbetaling. Kan je om medische redenen (ongeval, blessure, zwangerschap, ..) langdurig niet meer sporten dan wordt een terugbetaling toegestaan op vertoon van een medisch attest.

 

Huidige leden die in juni inschrijven maar zich tijdens de zomermaanden bedenken, kunnen zich mits een administratieve kost (€ 15) uitschrijven tot 1 week voor de inschrijvingen in augustus.

 

Leden die in september één les volgden maar zich daarna bedenken, kunnen zich niet meer kostenloos uitschrijven. Een terugbetaling is beperkt tot 50% van het inschrijvingsgeld, verzekering niet inbegrepen. Dit wordt enkel op vraag van het lid opgevolgd en is niet van toepassing op inschrijvingen met kansenpas of OCMW-attest.

Lessen

Kan ik het lessenrooster ergens terugvinden?

De uurregeling van de lessen kan u vinden bij het Aanbod. Een overzicht van alle lesmomenten is momenteel nog niet beschikbaar.

Wanneer start en eindigt het sportseizoen?

Alle lessen gaan door van 1 september tot en met 30 juni. Je kan de gehele seizoenskalender downloaden bovenaan deze pagina.

Gaan de lessen door tijdens de schoolvakanties?

Tijdens de schoolvakanties gaan de lessen niet door, tenzij voor volwassenen- en wedstrijdgroepen.

Moet ik een seintje geven wanneer mijn kind niet aanwezig zal zijn?

Het is altijd handig voor de trainers om te weten welke kinderen wel en niet aanwezig zullen zijn. De trainer mag dus zeker gecontacteerd worden hiervoor.

Wat moet mijn kind dragen?

Dans Gemakkelijke kledij (geen jeans) en sportschoenen. Gym Er wordt geturnd op blote voeten in sportieve kledij. Voor de meisjes met lang haar vragen we dit op een staartje of dot te doen.

Evenementen

Is deelnemen aan een seizoensevent (Springtime/…) verplicht?

Deelname is zeker niet verplicht maar het is wel een aanrader om mee te doen aan deze evenementen.

Hoe schrijf ik mezelf/mijn kind in voor Springtime?

Voor Springtime wordt een brief meegegeven met de vraag of jezelf / jouw kind al dan niet zal deelnemen aan het evenement. Je kan deze brief ingevuld terugbezorgen aan de trainer.

Moeten deelnemende leden ook een ticket kopen op Springtime?

Indien jij (of jouw kind) zelf deelneemt aan Springtime, is het niet nodig hiervoor een ticket aan te kopen. De leden die deelnemen verblijven achter de schermen de gehele show. Kleuters kunnen worden opgehaald tijdens de pauze op de voorbestemde locatie.