Image Alt

Informatie

Downloadbare bestanden

Clubwerking – Huishoudelijk Reglement

Clubwerking – Privacy verklaring

Clubwerking – Verzekeringspapieren

Inschrijvingen – Inschrijfstrookje 2021-2022

Veelgestelde vragen

Algemeen

Waar is Kracht & Geduld?

Het adres van Kracht & Geduld is Klein-Hulststraat 124, 9100 Sint-Niklaas.

Waar kan ik het aanbod terugvinden?

Op onze Aanbod pagina kan je al onze groepen terugvinden. Je kan op deze pagina het aanbod filteren op “leeftijd”.  Indien je meer informatie over een specifiek les wenst, kan je heel eenvoudig doorklikken op die les. Hier vind je dan de lesuren en -dagen terug, alsook het lidgeld. Alle leden van het voorgaande seizoen ontvangen in augustus de KG folder in hun brievenbus. In deze folder kan je ook het volledige overzicht terugvinden van de lessen, lesuren en het lidgeld.

Wie moet ik contacteren met vragen over een specifieke groep?

Op de website is er per discipline een contactformulier dat rechtstreeks verzonden wordt naar de coördinator. In de aanbod folder staan per discipline de naam en de contactgegevens van diezelfde coördinator vermeld. Hij of zij geeft graag antwoord op al uw vragen.

Via welke weg kan ik communicatie van de club ontvangen?

Onze communicatie verloopt voornamelijk via deze website, brieven die uitgedeeld worden in de les en via mail (in dringende gevallen). Alle bijkomende informatie kan je terugvinden op onze Facebookpagina en in onze online nieuwsbrief.

Wie moet ik contacteren met vragen over een probleem in de club?

Zit je met iets verveeld of heb je vragen omtrent een bepaald probleem, dan kan je steeds terecht bij onze vertrouwenspersoon André Milliau. Je kan hem bereiken via andre.milliau@telenet.be of op 0479 86 70 68.

Inschrijvingen

Wanneer starten de inschrijvingen?

In augustus kan je terecht in de bar van Kracht & Geduld voor de eerste inschrijfsessies. Deze data wordt op alle kanalen gedeeld zodra het vastligt. Voor onze kleutergroepen (gymnastiek en dans) en de meisjesgroepen gymnastiek(1e tot 6e leerjaar) raden we aan om tijdig in te schrijven, aangezien deze groepen zeer gegeerd zijn.

Na de voorinschrijvingen zal er vanaf hele maand september elke lesdag de mogelijkheid zijn om je in te schrijven aan de inschrijvingstafel. Meer specifiek zullen er inschrijvingsmomenten zijn op:

  • Maandag, Dinsdag, Donderdag en Vrijdag: 18u tot 21u
  • Woensdag: 14u tot 21u
  • Zaterdag:  9u tot 14u

Vanaf oktober kan je steeds in de bar van Kracht & Geduld terecht voor inschrijvingen.

Hoe verloopt de inschrijving?

Om je te kunnen inschrijven vragen we je eerst als lid te registreren. Nadien vul je aan de inschrijftafel een formulier in waarbij je jouw groepen doorgeeft en wordt er meteen betaald. Dit kan zowel via bancontact als via een cash betaling. Hoe een inschrijving exact verloopt kan je hier nalezen. Mochten er toch nog vragen zijn mag je deze uiteraard stellen via ons contactformulier.

Kan ik betalen met bancontact?

Ja! Tijdens de inschrijvingen is er de mogelijkheid om met bancontact te betalen. We aanvaarden natuurlijk ook cash.

Kan ik alvast een plaatsje reserveren in een groep?

Plaatsen reserveren is niet mogelijk. Maar je kan wel al zeker zijn van een plek in de gewenste groep door je al in te schrijven op de voorinschrijf-momenten op 22 en 29 augustus tussen 9u en 12u.

Kan ik een vermindering krijgen op het inschrijvingsgeld?

Mensen met een vrijetijdsattest van het OCMW of een stedelijke kansenpas kunnen bij ons terecht. Vermeld dit zeker bij jouw inschrijving, samen met een geldig bewijs hiervan.

Kan mijn kind ingeschreven worden voor een wedstrijdgroep?

In Kracht & Geduld hebben we wedstrijdgroepen voor dans, ropeskipping en turnen. Alvorens je jouw hiervoor kan inschrijven, moet je eerst geselecteerd worden door de desbetreffende trainer/trainster van die groep. Aan de inschrijvingstafel zal een lijst liggen met de namen van alle geselecteerden.

Lessen

Kan ik het lessenrooster ergens terugvinden?

De uurregeling van de lessen kan u vinden bij het Aanbod. Een overzicht van alle lesmomenten is momenteel nog niet beschikbaar.

Wanneer start en eindigt het sportseizoen?

Alle lessen gaan door van woensdag 1 september tot en met donderdag 30 juni.

Gaan de lessen door tijdens de schoolvakanties?

Tijdens de schoolvakanties gaan de lessen niet door, tenzij voor volwassenen- en wedstrijdgroepen.

Moet ik een seintje geven wanneer mijn kind niet aanwezig zal zijn?

Het is altijd handig voor de trainers om te weten welke kinderen wel en niet aanwezig zullen zijn. De trainer mag dus zeker gecontacteerd worden hiervoor.

Wat moet mijn kind dragen?

Dans Gemakkelijke kledij (geen jeans) en sportschoenen. Gym Er wordt geturnd op blote voeten in sportieve kledij. Voor de meisjes met lang haar vragen we dit op een staartje of dot te doen.

Evenementen

Is deelnemen aan een seizoensevent (Spingtime/…) verplicht?

Deelname is zeker niet verplicht maar het is wel een aanrader om mee te doen aan deze evenementen.

Hoe schrijf ik mezelf/mijn kind in voor Springtime?

Voor Springtime wordt een brief meegegeven met de vraag of jezelf / jouw kind al dan niet zal deelnemen aan het evenement. Je kan deze brief ingevuld terugbezorgen aan de trainer.

Moeten deelnemende leden ook een ticket kopen op Springtime?

Indien jij of jouw kind zelf deelneemt aan Springtime, is het niet nodig een extra ticket hiervoor aan te kopen.