Mis jij ook de bouletjes van KG?
Als je ooit al op zaterdag in onze club passeerde weet je waar we het over hebben.
De enige echte KG bouletjes!
Deze lekkernij, geliefd door groot en klein, is een steevaste waarde voor vele KG-ers.
Omdat we dat nu moeten missen vroegen we aan Hedwig en zijn keukenteam wat hun geheim was achter deze heerlijke gehaktballetjes. Ze vertelden ons dat het eigenlijk vrij simpel is en gaven dit recept aan ons mee:
KG Bouletjes
Wat heb je nodig?
- 1 kg gemengd gehakt
- 2 eieren
- 2 theelepels peper
- 2 theelepels zout
- een snuifje nootmuskaat
- 150gr chapelure
- een grote diepe pan
- bakboter
Wat moet je doen?
- Was altijd eerst je handen voor het koken!
- Meng het gehakt samen met de eieren, kruiden en de chapelure in een grote kom
- Dit kan je met de keukenrobot doen, maar met je handen is veel leuker!
- Rol van het gehakt mooie ronde bolletjes, niet groter dan een vuist
- TIP: Als je gebruik maakt van een ijsschep heb je steeds dezelfde hoeveelheid
- Laat de bouletjes 10min rusten in de ijskast, zo behouden ze hun vorm beter tijdens het bakken
- Bak beide kanten van de bouletjes goed bruin in een diepe pan
- Zorg dat je pan warm genoeg is, maar kijk uit dat je je niet verbrand
- Blus dit alles met wat lauw water en laat het even doorsudderen op een laag vuurtje
- Laat de bouletjes even afkoelen en dan..SMULLEN MAAR
- Je kan de overschot gerust 4 dagen bewaren in de koelkast. Of zelfs invriezen voor later!
Maar we weten allemaal dat zoiets nooit gebeurt en alles onmiddellijk op is.
- Je kan de overschot gerust 4 dagen bewaren in de koelkast. Of zelfs invriezen voor later!
Wist je dat..
- Hedwig en zijn keukenteam elke zaterdag meer dan 120 bouletten (80kg!) klaarmaken?
- niet enkel de kinderen maar ook de mama’s en de papa’s graag smullen van onze bouletjes?
- we elk seizoen meerdere keren de vraag krijgen om de bouletjes een hele week te voorzien?