Wij zijn er helemaal klaar voor!

De vakantie was voor velen even rust en ontspanning. Maar niet voor onze medewerkers, zij hebben afgelopen maanden met veel plezier de handen uit de mouwen gestoken! Omdat de vakantie het ideale moment is om werken uit te voeren in en rond onze clublokalen, hebben ze dat dan ook ten volle gedaan.

 

Even alles op een rijtje wat er de afgelopen maanden is gebeurd:

Reddingsactie van de beuk

Iedereen kent onze 125-jarige beuk wel. Hij staat al vele jaren symbool voor onze club. Maar na al die jaren is er soms ook onderhoud nodig. Net daarom hebben we hem laten onderzoeken door boomchirurgen. Gelukkig oordeelden ze dat de boom nog gezond is, en enkel een goeie snoeibeurt nodig had. Deze snoeibeurt zorgt ervoor dat onze beuk meer licht krijgt en ook het regenwater sneller aan de wortels geraakt. We hopen dat er nieuwe twijgjes doorkomen zodat onze beuk nog minstens 125 langer kan blijven staan!

Om de druk op de wortels zo klein mogelijk te maken, werd ons aangeraden deze grond zo weinig mogelijk te betreden. De borden ‘verboden te betreden’ moeten de mensen op afstand houden zodat de boom rustig verder kan groeien.

De gevelreiniging

Een nieuw sportjaar beginnen we graag met een propere gevel. Deze werken hebben echter vertraging opgelopen door het warme weer en zullen dus pas in september beginnen. Hou rekening met enige hinder, maar we krijgen er een mooie gevel voor in de plaats.

Verder hadden we maar liefst 25l vernis nodig om al het schrijnwerk te voorzien van een nieuwe laag. Dit in combinatie met de gevelreiniging zal zorgen voor een frisse en strakke look.

Grote kuis

Geen lenteschoonmaak, maar wel een zomerschoonmaak! Stofzuigen, dweilen, afstoffen en alles wat er bij komt kijken. De laatste 14 dagen zijn een aantal mensen druk in de weer geweest om te zorgen dat we helemaal proper kunnen starten.

Zowel in de berging achter de bar als in de danszaal zijn er herstelwerken gebeurd, vooral aan het pleisterwerk. De trainers van de dans zullen de dansstudio van een fris nieuw kleurtje voorzien.
Ook aan het dak van de danszaal zijn een aantal herstellingswerken gebeurd. Volledig klaar om er weer afgeblazen te worden door onze danser.

En nog zoveel meer!

Ook in de bovenzaal zijn nu de laatste TL-lampen vervangen door besparende Led-lampen. Nu zijn we overal voorzien van energiebewuste verlichting!

Nieuwe oprolbare zeilen rond het terras zorgen ervoor dat jullie ook bij regen of wind het terras kunnen gebruiken.

In de centrale gang zijn ook de laatste fotomontages opgehangen, tijd om te gaan zoeken wie er allemaal op staat!

Dit alles was natuurlijk niet mogelijk zonder de vele helpende handen.

Dus ook langs deze weg willen we alle helpers ontzettend bedanken!