Prestaties om trots op te zijn!

Onze wedstrijd en demo-teams gaven ook dit seizoen het beste van zichzelf. We geven graag een kort overzich van hun prestaties:

Trends Wedstrijdteams

Dit seizoen nam het wedstrijdteam kids deel aan 2 dancewaves. Zo konden ze kennismaken met het wedstrijdgebeuren en konden ze zich ontpoppen als wedstrijddansers. Ze behaalden op beide wedstrijden een fraaie 4e plaats.

Het wedstrijdteam jeugd riep LET’S GET IT ON telkens als ze het podium betreden en met hun enthousiasme en grooves behaalden ze zeer mooie scores:

• De eerste wedstrijd werden ze 5des
• De tweede wedstrijd staken ze 3 groepen voorbij en werden ze 9e!
• De derde wedstrijd werden ze 7e
• op Dancewaves behaalden ze een knaller van een 2e plaats!

Het wedstrijdteam jongeren experimenteerde met een heleboel stijlen dit jaar en knokte tegen sterke tegenstanders, toch konden ze telkens enkele groepen achter hen laten en zij behaalden deze mooie scores:

• De eerste wedstrijd werden ze 8e
• De tweede wedstrijd werden ze 10e
• De derde wedstrijd staken ze 3 groepen voorbij en werden ze 7e!
• Op dancewaves behaalden ze een spetterende 5de plaats!

Alhoewel de wedstrijden erop zitten kan je hen wel nog eens zien shinen op de dansfiësta 22 juni!

Pro-Recrea

Op 4 en 5 mei vond in Kalmthout de tweede en laatste wedstrijd van het seizoen plaats voor de Prorecrea. Onze jonge talenten hebben schitterende prestaties geleverd!
Bij het opgelegde werk voor kinderen onder 12 jaar behaalden we:

•  4 x Brons voor Emma, Lora, Mila en Lena
•  3 x Zilver voor Luna, Daan en Sep
•  3 x Goud voor Seth, Adam en Jasmijn

Bij het vrije werk voor deelnemers boven 12 jaar zagen we 9 indrukwekkende optredens van Emma S, Linde, Anouk, Amani, Hannah, Hanne, Lisa, Norah en Amber.

Speciale vermeldingen:

•  Amber behaalde Goud (1e plaats!) op sprong
•  Anouk behaalde een knappe 4e plaats op balk

Dochterclubs (GymTeam-SinGym)

Op 18 mei schitterden de Gymteam jongens op het Belgisch Kampioenschap Toestelturnen in Brugge!

Noa behaalde een prachtige bronzen medaille in de categorie B17/18 en daarnaast ook brons aan paard en ringen; en zilver aan de rekstok.

Ook de andere gymnasten presteerden uitstekend:
•  Kobe Veyt werd 5e allround in de categorie B15/16 en won zilver aan het paard.
•  Stan Faems kon door een rugblessure niet deelnemen aan sprong en grond, maar haalde gedeeld brons aan de rekstok en zilver aan de brug!
•  Lukas Vergauwen behaalde een knappe 9e plaats allround in de categorie B17/18.
•  Michiel van Lomberghen greep net naast het podium en werd 4e in zijn categorie.

—-

Het turnseizoen loopt op zijn einde en de gymnasten en trainers van SinGym kunnen tevreden terugblikken op een geslaagd wedstrijdseizoen!

Een vlekkeloze start in November met de 1e plaats op de teamcup te Dendermonde voor onze AB gymnasten. Tijdens de officiële GymFed wedstrijden (januari – april) wisten maar liefst 10 van onze 16 wedstrijdgymnasten zich te plaatsen voor het Vlaams Kampioenschap. Hierin behaalde Anaïs de 1e plaats in de categorie B10 en samen met haar teamgenootje Asi werden ze als ploeg knap 2e. En als kers op de taart wist Fleur Koppen zich the kronen tot Belgisch Kampioene in haar categorie A11.

Proficiat aan alle andere gymnasten, trainers, juryleden en supporters die van dit turnseizoen een succes maakten!

Gefeliciteerd aan alle sporters voor hun harde werk en toewijding! Wat een kanjers.