Ontmoet Johan, onze ‘Vrijwilliger In Parijs’

Een Olympische week vereist ook een sport icoon. En bij ons is dat Johan Heirbaut!

 

In 1966 begon Johan als 8-jarige turner aan zijn uitgebreide reis vol sport en passie binnen Kracht en Geduld! Gestart als kleine gymnast, doorgegroeid als trainer en motivatie voor vele leden en vrijwilligers. En dat is slechts het begin van een opmerkelijke toewijding die generaties zal doorvloeien. Als 19-jarige trainer startte hij bij onze club en heeft daarbij talloze sporters verrijkt met zijn deskundige begeleiding. Slechts 2 jaar later had hij de KG-microbe helemaal te pakken en werd hij deel van onze bestuursploeg. Beide taken voert hij tot op de dag van vandaag nog steeds gepassioneerd uit!

 

Maar Johan’s betrokkenheid stopt niet bij lesgeven of actief zetelen in het bestuur; hij is een man van actie! Als coördinator van club-evenementen (sinds 1990) heeft hij de magie van sport en gemeenschap naar een hoger niveau getild. De seizoensevenementen, waaronder de legendarische ‘24-uren’ en ‘Springtime’-edities, zette hij maar al te graag op poten. Dit was ook het geval voor de viering van het 125-jarig jubileum van KG. En als auteur van het gedenkwaardige boek ‘100 jaar KG’ heeft Johan een blijvende erfenis achtergelaten zodat de toekomstige generaties deze herinneringen kunnen koesteren.

 

Maar wacht, er is meer! Als voormalig diensthoofd Sport van de stad Sint-Niklaas (1980-2023) heeft Johan de sportscène van onze stad gevormd en gekoesterd. Dit resulteerde ook in de oprichting van onze dochterclub GymTeam in 2008. Als medestichter, voorzitter en trainer van GymTeam heeft Johan zijn visie op sportuitmuntendheid verder uitgebreid. Hierdoor werden nieuwe kansen en mogelijkheden gecreëerd voor aspirant-atleten in onze gemeenschap.
(Leuk weetje: GymTeam zal binnenkort ook vertegenwoordigd worden op de Olympische Spelen door Luca Van De Keybus !!)

 

En laten we niet vergeten dat Johan een sleutelfiguur was in het organiseren van een indrukwekkend aantal toestelturnwedstrijden voor GymFed, waaronder het Belgisch Kampioenschap voor dames en heren in 2012 in Sint-Niklaas.

 

Een ontzettend lange waslijst, die we maar moeilijk kunnen samenvatten. Johan is voor ons de belichaming van passie voor sport en vrijwilligerswerk.

En nét dat maakt hem de perfecte Vrijwilliger in Parijs.