Teambuilding - Kracht & Geduld

Vrijwilligers boven!

We zeggen het te weinig, maar onze vrijwilligers zijn top! Kracht & Geduld telt om en bij 120 vrijwilligers en het zou niet hetzelfde zijn zonder hen. Van barmedewerkers, trainers, sportcoördinatoren, logistieke medewerkers tot bestuursleden en nog veel meer vrijwilligers staan elke dag paraat om er samen het beste van te maken.

Omdat we dit als club heel goed beseffen, wilden we hen de afgelopen maanden verrassen met nieuwe clubkledij en een gezellige teambuilding. Daarboven wilden we hen de kansen geven om zich bij te scholen.

Onze vrijwilligers in het nieuw.

Je hebt het waarschijnlijk wel al gezien, Kracht & Geduld is een beetje paarser geworden. Voor wie het zich nog kan herinneren komt deze gewaagde keuze voort uit de iconische witte t-shirts met paars KG logo die vooral in de jaren ’90 veel gedragen werd door de leden en trainers. Wie weet heb je er zelfs nog eentje in de kast liggen!

Omdat het toch een tijd geleden was dat we in Kracht & Geduld nog van “clubkledij” konden spreken, hebben we daar nu ook (letterlijk) een mauw aan gepast. Onze vrijwilligers kregen elk een paarse t-shirt cadeau en konden zich de nieuwe clubtrui aanschaffen. Resultaat: Er waait een paarse wind door onze zalen en daar worden wij vrolijk van!

Kracht & Geduld clubkledij

Misschien moeten we die lijn ook wel doortrekken naar onze leden? Wat denken jullie?

Een échte KG teambuilding.

Minstens 6 maanden werd er aan gewerkt. Een teambuilding om U tegen te zeggen! Omstreeks 15u moesten alle vrijwilligers verzamelen op Kracht & Geduld om zich gezamenlijk te verplaatsen naar het park. Die fietstocht alleen al was een een plaatje om in te kaderen. We wisten dat we met velen waren, maar dat we heel de Lamstraat 10 minuten lang konden platleggen was toch mooi om te zien.

Eens aangekomen in het park werd het duidelijk dat er een spel gespeeld zou worden. Daarbij moesten de vrijwilligers in teams samenwerken en werden KG kennis, smaakpapillen, spieren en grijze hersencellen op de proef gesteld. Er barstte een gigantische strijd los tussen de teams en niemand wilde zich gewonnen geven.

Deze actieve dag sloten we af met een gezellige BBQ en een drankje.

teambuilding Kracht & Geduld

Een leerrijk weekend vol dans.

In het weekend van 14 tot 16 oktober waren er in KG geen danstrainers te vinden. Zij waren namelijk op trainersweekend. Aan de hand van verschillende uitdagingen leerden ze elkaar nog beter kennen en konden de banden versterkt worden.

Op zaterdag vonden verschillende opleidingsmomenten plaats. Trainers werden uitgedaagd in dans- en communicatieoefeningen. Er werden zelfs kinderen, jongeren en ouders uitgenodigd om de danslessen te simuleren. Dankzij dit alles konden de danstrainers hun trainersvaardigheden inoefenen en versterken.

Na een deugddoend en boeiend weekend, staan jullie trainers te springen voor de rest van het seizoen!

Trainersweekend dans Kracht & Geduld

Ook voor de turntrainers was het leerrijk.

Een week later was het aan de turntrainers om hun technieken en kennis bij te schaven. Zoals elk jaar waren we aanwezig op het kaderweekend van de Gymnastiek Federatie. Een weekend in de Topsporthal van Gent waarbij er keuze was uit meer dan 100 sessies gegeven door binnen- en buitenlandse experten.

Onze trainers vlogen vol enthousiasme in de opleidingen rond helperstechnieken, creatieve lesopstellingen, kleuterlessen, toestelgebonden oefeningen en zelfs ritmische gymnastiek. Nadien mocht een foto met Gymbo niet ontbreken, de lievelings mascotte van elke gymnast.

kaderweekend 2018 Kracht & Geduld